Restart?

Po dlouhé době rekreačního sportování na všech možných kolbištích došlo k tomu, že i tato rekreační zábava začala být větší a větší námahou, v souhře s větší námahou i v nesportovní části života. Zdravá mužská ješitnost mi nedovolila polevit a při klesající radosti z dříve milovaných aktivit jsem čekal, jak to dopadne.

Skončilo to pohřbem.

Ne mým pohřbem, pochopitelně. Ale na téhle společenské události došlo k nečekanému setkání, která po krátké době vyústilo v nabídku otestování nové sportovní výživy. Všechno znělo tak lákavě, že jsem se rozhodnul do toho jít. Přihlášený na největší lyžařský závod v Čechách, potřebuji shodit nějaké to kilo a přitom neztratit energii, spíš ji ještě navýšit. Do závodu zbývá 6 týdnů, během kterých se bude potřeba vypořádat i s Vánočním obžerstvím - tedy ideální situace pro skutečně náročný test...
A ideální situace i pro ty, kdo tento pokus budou sledovat tak, jak bych ho dřív s úsměvem sledoval já. Protože k podobným nabídkám jsem byl vždy trochu skeptický - přeci si vystačím s normálním jídlem, že ano?
 
Zveřejnil jsem tento svůj záměr a obrazně řečeno natáhnul metronom. Teď už v rytmu nesmím polevit a ještě o tom musím informovat ty, kdo mne třeba pak budou následovat.
A svět se hned začal hýbat trochu jiným tempem...
 
První týden bude zatím znamenat jen soustředěný trénink a rozdělení denní spotřeby do více menších porcí. Určitě se nechystám hladovět.
Ve druhém týdnu dorazí objednaná výživa a snad i sníh, aby se dalo trénovat už i skutečné lyžování. A to už půjde do tuhého. Vánoční lákadla snad přehluší radost ze zimní přírody (ostatně to je největší vánoční lákadlo), přesto všichni víme, jak naše předsevzetí dopadají...
Pár dnů okolo konce roku bude ještě více sportovních a to už budou zbývat jen dva týdny do očekávaného závodu. Jsem sám zvědavý, jak se všechno vyvine!
 
Průběžné informace budou na příslušné webové stránce, nespouštějte mne z očí!