Letní slunovrat

Tak je to tady. První letní den vítají asi všichni lidé bez rozdílu. Teplomilové jásají, že začíná jejich nejoblíbenější roční období a budou se ze středoevropského vedra přesouvat do ještě většího vedra u všech možných moří.

Pravověrný lyžař by se měl také radovat. Slunce dosáhlo nejvyššího bodu na obloze, den je dnes nejdelší. To znamená, že od nynějška bude světla méně, večer se bude dříve stmívat a to je neklamná známka toho, že se blíží zima!!! Ta se už za půl roku zeptá, co jsme dělali v létě a my musíme být připraveni. Proto se přesuňte do sklepa, vyndejte lyže z obalu, prohlédněte skluznici a opravte případné nedostatky v jejím navoskování. Vyhrabejte kulicha, nasaďte jej na hlavu a chvíli se v něm procházejte po pokoji nebo i po ulici, ať zjistíte, jestli vám náhodou nezačal být malý nebo naopak velký. Je totiž nejvyšší čas zamýšlet se, jaký bychom poté v listopadu chtěli v obchodech shánět. Rovněž zásadně nechoďte na koupaliště - voda, která by vám mohla zůstat v ušním labyrintu, by vám při příchodu mrazů mohla způsobit velké potíže. Přichystejte vosky, s prvním sněhem na to nebude čas. Při rozhovoru se známými, kteří odjíždějí do Tuniska, se nenápadně zmiňte, že už máte zamluvené jarní prázdniny na horách.

Pokud si pár měsíců budete připadat jako mimozemšťané, nenechte se vyvést z klidu – od prosince do března vládneme my!!! SKOL!!!